Ισπανική Γλώσσα

Ισπανική Γλώσσα

 
Τα Ισπανικά ξεδιπλώνουν έναν πολιτισμό που ταξίδεψε εκτός από την Ευρώπη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να δημιουργήσει με τη σειρά του την κουλτούρα και τις ομορφιές της Λατινικής Αμερικής.

Ισπανικά δεν είναι μόνο το φλαμένκο, η παέγια και η σαγκρία! Είναι και η κληρονομιά του Γκαουντί, η μαγεία των ζωγράφων που σε ταξιδεύουν στο Πράδο, αλλά και η αιώνια ποδοσφαιρική διαμάχη της Βασίλισσας της Μαδρίτης με την «Barca» που κάνει τους Ισπανούς πιο θερμόαιμους από ποτέ!

Τα Ισπανικά είναι μία όμορφη, σχετικά εύκολη και πολύ χρήσιμη γλώσσα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μετά τα Κινέζικα και τα Αγγλικά είναι η τρίτη σε σειρά κατάταξης ομιλούμενη γλώσσα. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περισσότερο από 400 εκατομμύρια ανθρώπους και μετά τα Αγγλικά θεωρείται η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα στον δυτικό κόσμο. Αυτό οφείλεται στην ευρεία χρήση της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού διδάσκεται και στο σχολείο, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του Ισπανόφωνου κόσμου εμπορικά και πολιτιστικά.

 

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν πλέον τη δυνατότητα εκτός από Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά να επιλέγουν στο σχολείο και τα Ισπανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα Ισπανικά είναι μια γλώσσα με μεγάλη δυναμική καθώς ομιλείται στο σύνολο σχεδόν των χωρών της Νότιας Αμερικής, ενώ αποτελεί την βασική ξένη γλώσσα που διδάσκεται στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, η μανία των Iσπανικών έχει φθάσει και στη χώρα μας, όχι μόνο λόγω των ομοιοτήτων της με την ελληνική αλλά συγχρόνως γιατί η γνώση της αποτελεί ένα ασφαλές διαβατήριο στην αγορά εργασίας.

Έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες των μαθητών μας, στα LCC SKOURA προσαρμόζουμε το μάθημα με σεβασμό στο μαθητή σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, οι καθηγητές μας ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών διεγείροντας το ενδιαφέρον τους και δίνοντάς τους κίνητρο για προσωπική προσπάθεια και συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία. Τα μαθήματα Ισπανικών για παιδιά γίνονται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων αλλά και διαδραστικών πινάκων (Smart Boards) που βρίσκονται στις αίθουσες.

 

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 

Στη χώρα μας για κάποιο λόγο τα Ισπανικά κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φοιτητών. Ίσως είναι το χαλαρό κλίμα που αποπνέει, ως άλλη μια κλασική μεσογειακή χώρα, ίσως να είναι και ο πιο εναλλακτικός αέρας της. Σίγουρα πάντως, η Ισπανική γλώσσα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες διεθνώς, καθώς είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες της Λατινικής Αμερικής) ενώ μάλιστα καταγράφονται 14 εκατομμύρια σπουδαστές σε 90 χώρες στις οποίες δεν αποτελεί την επίσημη γλώσσα. Είναι μια γλώσσα προσιτή σε κάθε Έλληνα σπουδαστή κυρίως λόγω της προφοράς της και της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης στη μουσική και τη λογοτεχνία, που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική στους νέους.

Το κέντρο ξένων γλωσσών LCC SKOURA ξεχωρίζει με το πρόγραμμα εκμάθησης Ισπανικών που έχει σχεδιάσει αποκλειστικά για φοιτητές και ενήλικες. Επιδίωξή μας είναι η οργάνωση ευέλικτων προγραμμάτων που να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες και να σέβονται τους χρονικούς περιορισμούς του προγράμματος ενός ενήλικα. Επιπλέον, παρέχουμε ειδικά προγράμματα προετοιμασίας για φοιτητές και σπουδαστές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Ισπανίας μέσω του προγράμματος Erasmus, δίνοντας την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Οι καθηγητές μας δίνουν στους σπουδαστές τις σωστές βάσεις, γνώσεις και καθοδήγηση που θα βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν ανταγωνιστικά μία θέση σε ισπανικά αλλά και ελληνικά πανεπιστήμια και να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά προγράμματα προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών στην ισπανική γλώσσα.

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ

Η γνώση της ισπανικής γλώσσας πιστοποιείται με τα διπλώματα που παρέχει το Ινστιτούτο Cervantes, ύστερα από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις οι οποίες οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας. Τα διπλώματα διακρίνονται σε 6 επίπεδα δυσκολίας, χωρίς κάποιο να είναι προαπαιτούμενο προκειμένου ο σπουδαστής να προχωρήσει στο επόμενο δίπλωμα.

 

Dele A1

Το επίπεδο Α1 του DELE είναι το δίπλωμα που πιστοποιεί  ότι ο σπουδαστής έχει αποκτήσει μια πρώτη επαφή με την ισπανόφωνη πραγματικότητα καθώς επίσης τη γλώσσα και τον πολιτισμό της. Πιο συγκεκριμένα ο σπουδαστής μαθαίνει να ρωτάει, να περιγράφει, να εκφράζει απλά την άποψή του και τις προτιμήσεις του και να επικοινωνεί με τους άλλους χρησιμοποιώντας τον ενεστωτικό χρόνο.

 

Dele A2

Το επίπεδο Α2 του DELE είναι η δεύτερη βαθμίδα στην κλίμακα των πιστοποιητικών της ισπανικής γλώσσας. Το εν λόγω δίπλωμα πιστοποιεί ότι ο σπουδαστής έχει τις γνώσεις που του επιτρέπουν να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες και αναμενόμενες καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Για την ακρίβεια, μαθαίνει να περιγράφει ανθρώπους και καταστάσεις σε όλους τους χρόνους του παρελθόντος και να γνωρίσει καλύτερα την κουλτούρα και τον ισπανικό πολιτισμό.

 

Dele B1 (Nivel Inicial)

Με αυτό το δίπλωμα ο σπουδαστής αποκτά βασικές γνώσεις τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο. Επίσης, μπαίνουν οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της γλώσσας. Με λίγα λόγια, του δίνεται η δυνατότητα να γράφει με ανεπίσημο τρόπο γράμματα ή ηλεκτρονικά μηνύματα προς άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος και να επικοινωνεί στα Ισπανικά σε κάθε περίσταση της καθημερινής ζωής.

 

Dele Escolar B1

Στο επίπεδο Β1 εντάχθηκε ένα πρόσθετο μοντέλο εξέτασης που απευθύνεται ειδικά σε παιδιά και εφήβους. Η συγκεκριμένη εξέταση στα Ισπανικά διατηρεί το επίπεδο του αρχικού μοντέλου με τη διαφορά ότι τα θέματα και οι ασκήσεις  προσαρμόζονται κατάλληλα για ηλικίες μεταξύ 12 και 17 ετών. Η εξέταση του Escolar B1 διεξάγεται μόνο το Μάιο και σε συγκεκριμένες πόλεις.

 

Dele B2 (Nivel Intermedio)

Εδώ ο σπουδαστής επιτυγχάνει να χειρίζεται ικανοποιητικά την ισπανική γλώσσα και είναι ικανός να επικοινωνεί πάνω σε πιο σύνθετα θέματα που αφορούν όχι μόνο στην καθημερινότητα, αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό προβληματισμό. Επιπλέον ο σπουδαστής μπορεί να εντρυφήσει στην ισπανική κουλτούρα και ιστορία. Στο συγκεκριμένο δίπλωμα  δίνεται η δυνατότητα στον μαθητή να μάθει να διαχειρίζεται την έγκλιση της υποτακτικής και τις δευτερεύουσες προτάσεις και πολλές από τις ιδιωματικές ισπανικές εκφράσεις. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα όχι μόνο για να μάθει κανείς σε βάθος την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, αλλά ταυτόχρονα για να μάθει τον σωστό τρόπο έκφρασης στην ισπανική γλώσσα.

 

Dele C1

Το DELE C1 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2010. Με την απόκτηση του συγκεκριμένου διπλώματος πιστοποιείται η γλωσσική ικανότητα που απαιτείται ώστε ο κάτοχός του να είναι σε θέση να κατανοεί κείμενα ποικίλου περιεχομένου στα οποία μάλιστα εμπεριέχονται και έμμεσες έννοιες. Ο σπουδαστής θα πρέπει να μπορεί να εκφράζεται με αυθορμητισμό και χωρίς δυσκολία στην προσπάθεια εξεύρεσης  της κατάλληλης έκφρασης.

 

Dele C2 (Nivel Superior)

Ο μαθητής που φτάνει στο συγκεκριμένο επίπεδο θα καταφέρει να τελειοποιήσει τις γνώσεις του όσον αφορά στην ισπανική γλώσσα καθώς επίσης και να εμβαθύνει σε κάθε γλωσσική λεπτομέρεια και ιδιομορφία της. Κατά αυτόν τον τρόπο αποκτά μια καθολική γνώση της γλώσσας. Με την απόκτηση του διπλώματος του C2 (Nivel Superior) δίνεται η δυνατότητα στον σπουδαστή να πάρει την άδεια διδασκαλίας της ισπανικής γλώσσας και να εργάζεται, εάν ο ίδιος το επιθυμεί, ως καθηγητής Ισπανικών.